تفاوت آرام پز و زودپز در چیست؟[کیفیت پخت و قیمت]
مهمترین تفاوت آرام پز و زودپز شامل چه مواردی است؟
در بسیاری از آشپزخانه های ایرانی استفاده از آرام پز و زودپز متداول است. اما کمتر کسی شاید تفاوت های اساسی این دو محصول الکتریکی پرکاربرد را بداند. معمولاً کسانی که به دنبال بهترین آرام پز هستند، دنبال پخت غذا به صورت آهسته بوده و در زودپزها به دنبال غذاهای با فشار قوی هستند. اما تفاوت آرام پز و زودپز به این مسأله محدود نمی شود بلکه اختلافات دیگری نیز دارد. اینکه فرق زودپز و آرام پز در کیفیت پخت و چه نوع خوراکی هایی در آن ها جای می گیرد نیز از تفاوت آرام پز و زودپز است. بنابرین اگر دوست دارید مهمترین تفاوت آرام پز و زوپز را بدانید تا انتها با ما همراه باشید.
آرام پز چگونه کار می کند؟
آرام پز معمولی یا Slow Cooker یک وسیله برقی روی میز با قابلیت گرمایش داخلی است. آرام پزها با حرارت بسیار کم کار می کنند، بنابراین می توانید آنها را روی پیشخوان بگذارید تا به مدت 4 تا 8 ساعت در حالی که در محل کار هستید یا خانه بپزند.
اگر پرمشغله هستید و زمان کافی برای تهیه غذا در یک جلسه را ندارید، آرام پز را توصیه میکنیم. اگر سوپ یا خورش زیادی درست میکنید و میخواهید گوشتهایتان نرم و لطیف شوند، باید آرام پز مورد علاقهتان باشد. در مقالات قبلی درباره طرز تهیه سوپ در آرام پز نیز صحبت کردیم که می توانید آن را نیز مطالعه فرمایید.
زودپز چگونه کار می کند؟
زودپزها از بخار تحت فشار برای پخت غذا در دمای گرمتر و بسیار سریعتر از سایر روشهای پخت استفاده می کنند. چیزی که برای پختن در فر به مدت سه ساعت نیاز دارد، ممکن است فقط به مدت یک ساعت در زودپز نیاز داشته باشد.
زودپزها بیشتر شبیه قابلمه های بزرگ هستند که تنها به یک دسته مجهز هستند که درب محکمی را در جای خود قفل می کند. اکثر زودپزها دارای یک نشانگر دیگری هستند که فشار داخلی دستگاه را کنترل می کند و همگی حداقل یک شیر آزاد دارند که اجازه خروج بخار را می دهد.
زودپزهای برقی، اگرچه کمی گرانتر هستند، اما اگر مشغول هستید خوب هستند، اما میخواهید غذای باکیفیت را در کمتر از یک سوم زمان درست کنید که نیاز به دستگاه متفاوتی دارد. زودپزها عالی هستند اگر می خواهید کنترل بیشتری بر فرآیند پخت داشته باشید، اما به مهارت آشپزی کمی بیشتری نیاز دارند زودپزها توصیه می شود. در مقالات قبلی درباره تفاوت آرام پز و پلوپز نیز صحبت کردیم که می توانید آن را نیز مطالعه فرمایید.
تفاوت آرام پز و زودپز شامل چه مواردی است؟
اگر می خواهید با آرام پز و زودپز غذا درست کنید و می خواهید تفاوت های آنها را بدانید، پس بهتر است هر دو را پر از غذا کنید و شروع به پختن نمایید. در زودپزها تنها کاری که باید انجام دهید این است که دیگ داخلی را پر از غذا کند و سپس دما، فشار و تایمر خود را تنظیم نمایید و منتظر پختن آن باشید. با این حال در آرام پزها می توانید کنار بروید و فرآیند پخت و پز را بدون مراقبت رها کنید ولی زودپزها نیاز به توجه دارند.
درب زودپز زمانی که نشانگر تعبیه شده فشار داخل را تشخیص دهد در جای خود قفل می شود و تا زمانی که فشار پایین نیاید قفل آن باز نمی شود. هنگامی که غذای شما پخته شد، باید یا دستگاه را خاموش کنید یا بخار محبوس شده را فوراً رها کنید تا از پختن بیش از حد غذا جلوگیری کنید، که می تواند به راحتی در زودپز اتفاق بیفتد.
از آنجایی که هر دو به مقدار پایه آب نیاز دارند تا به درستی بپزند، آرام پزها و زودپزها در تهیه خورش، سوپ و آب پز عالی هستند. هنگام درست کردن سوپ یا آبگوشت در آرام پز یا زودپز، مایع کمتری از آنچه فکر می کنید نیاز دارید اضافه کنید.
هر دو دستگاه رطوبت را در خود قفل می کنند، بنابراین نیازی به محاسبه تبخیر هنگام اندازه گیری مایع خود ندارید. همچنین مهم است که آرام پز و زودپزها را زیاد پر نکنید تا ظروف شما به درستی بپزند. از آنجایی که هر دو به مقدار پایه آب نیاز دارند تا به درستی بپزند، آرام پز و زودپزها در تهیه خورش، سوپ و آب پز عالی هستند.
هنگام پخت و پز با ارام پز در مقابل زودپز چند قانون دیگر وجود دارد که باید رعایت کنید. اگرچه این فرآیند بدون دست انجام می شود، اما بسیاری از غذاها نمی توانند زمان پخت طولانی مدت را تحمل کنند. ماکارونی، لبنیات، ماهی و بسیاری از گیاهان و ادویه جات را باید در پایان جلسه پخت اضافه کنید تا ساختار و طعم آنها از بین نرود.
زودپزها به دلیل قابلیت پخت سریع و شدیدشان، برای پخت حبوبات ساختاری مانند لوبیا و عدس عالی هستند. غلات مانند ماکارونی، برنج و بلغور جو دوسر؛ و گوشت های سریع پز مانند سینه مرغ و ماهی. حتی می توانید تخم مرغ های سفت پخته را در زودپز درست کنید. معمولاً زودپزهای برقی تنظیمات پخت خاصی برای وعدههای غذایی مختلف دارند، بنابراین برای یک غذای حاضری تنها با فشار یک دکمه فاصله دارد.
خلاصه مقاله
در این مقاله به مهمترین تفاوت آرام پز و زودپز پرداخته شده است. آرام پزها برای آهسته پختن خوراکی ها مورد استفاده قرار می گیرد در حالیکه زودپز با فشار قوی که در خود دارد سریعتر غذاها را آماده می کند. در متن به دیگر تفاوت های زودپز و آرام پز نیز به طور کامل پرداخته شده است که به طور مفصل می توانید آن را مطالعه فرمایید.