تفاوت اسپرسو و قهوه چیست؛【6 تفاوت بنیادین و مهم】
تفاوت اسپرسو و قهوه شامل چه مواردی است؟
تفاوت اسپرسو و قهوه در چیست؟ این سوالی است که شاید بسیاری از عاشقان قهوه به دنبال آن باشد. اسپرسو نوعی قهوه غلیظ است که از نظم طعم و شیوه ساخت با قهوه تفاوت هایی دارد و یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان به شمار می رود. اما تفاوت اسپرسو و قهوه در چیست؟ تفاوت اسپرسو و قهوه از نظر سرعت و شیوه دم کردن در چیست؟ تفاوت اسپرسو و قهوه از منظر طعم چگونه است؟ تفاوت اسپرسو با قهوه از نظر نوع آسیاب چطوره؟ اینها سوالاتی است که در این مقاله به آن پاسخ خواهیم داد و شما را با مهمترین تفاوت اسپرسو و قهوه آشنا خواهیم ساخت. در مقالات قبلی درباره تفاوت اسپرسو و قهوه ترک نیز صحبت کردیم که می توانید آن را نیز مطالعه فرمایید.
اسپرسو چیست؟
اسپرسو نوعی قهوه غلیظ است که با عبور دادن گرما از آب و دانه های ریز ریز شده قهوه به وجود می آید. معمولاً بالای آن حالت کف یا کرم مانند دارد و زیبایی آن را چندین برابر می گرداند. برای اولین بار ایتالیایی ها در قرن نوزدهم توانستند اسپرسو ساز ها را نیز درست کنند.
برای اینکه بتوانید اسپرسو درست کنید به یک دستگاه اسپرسو ساز نیاز دارید. دستگاه های اسپرسو ساز به صورت های دستی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک یافت می شوند که هر کدام در رنج قیمت و عملکردهای متفاوتی قرار می گیرند. در مقالات قبلی درباره بهترین اسپرسو ساز خانگی نیز صحبت کردیم و بهترین مدل های آن را برای شما معرفی کردیم.
قهوه چیست؟
قهوه یک نوشیدنی کافئین دار است که از دم کردن دانه های قهوه بو داده و آسیاب شده با آب داغ تهیه می شود. قهوه ها به دو صورت قهوه عربیکا (coffee arabica) و قهوه کانفورا (coffee canephora) وجود دارد. البته این نکته باید عنوان شود که اسپرسو و قهوه با هم تفاوت زیادی ندارند.
اسپرسو نیز خود نوعی قهوه به شمار می رود. به طور کلی، اسپرسو روشی برای دم کردن قهوه است که از فشار بالای آب و دانه های ریز آسیاب شده برای تهیه یک شات کوچک و غلیظ مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از خصوصیات اسپرسو طعم غلیظ و لایه کفی روی آن است که حالتی کرم مانند دارد. می توان اسپرسو را با شیر یا آب اضافی ترکیب کرد و نوشیدن های دیگری مانند ماکیاتو، کورتادو، کاپوچینو، لاته و آمریکانو تهیه کرد.
تفاوت اسپرسو و قهوه؛ سرعت انجام کار
قهوه سازها به دلیل عبور گرما از آب معمولاً دیرتر آماده می شوند ولی کسانی که از دستگاه اسپرسو ساز استفاده می کنند این مشکل را ندارند و با سرعت هر چه بیشتر و در چند لحظه به یک قهوه خوشمزه دسترسی خواهند داشت و تسریع انجام کار یکی از دلایل محبوبیت اسپرسو در جوامع جهانی است. در مقالات قبلی درباره تفاوت اسپرسو ساز و قهوه ساز نیز صحبت کردیم که می توانید آن را نیز مطالعه نمایید.
تفاوت اسپرسو و قهوه؛ دم کردن
برای فنجان قهوه معمولی خود می توانید از فرنچ پرس، قطره چکان، پرکولاتور و روش های دیگر استفاده کنید، اگرچه اسپرسو به نوع خاصی از فرآیند دم کردن نیاز دارد. این کار به یک دستگاه اسپرسوساز نیاز دارد و منجر به تهیه یک یا دو شات (1-2 اونس) اسپرسو غلیظ می شود. گفته این نکته نیز مهم است که اسپرسو این قابلیت را ندارد که درون قهوه جوش دم شود. یک دستگاه اسپرسو ساز از حدود 9 بار فشار استفاده کرده تا آب گرم شده را در عرض 20 تا 30 ثانیه از تفاله قهوه عبور دهد.
دستگاه های اسپرسو ساز با توجه به اینکه دستی یا اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در بازار یافت می شوند، می تواند به صورت خودکار کار دم کردن را انجام دهد. تهیه اسپرسو به مهارت و همچنین ابزار مناسب نیاز دارد، اما این بدان معنا نیست که شما نمی توانید در خانه یاد بگیرید! هنگامی که آن را فهمیدید، می توانید هر روز صبح، درست در خانه خود، اسپرسویی مناسب میل کنید.
تفاوت اسپرسو و قهوه؛ طعم
با توجه به اینکه اسپرسو از دانه های برشته آسیاب شده استفاده می کند طعم منحصر به فردی دارد. اصولاً طعم آن قویتر است و از نظر شکل ظاهری نیز حالتی گرد مانند دارد. قهوه کمی پر رنگ است و از دانه های قهوه برشته شده سبک تر و یا متوسط دم می شود که طعمی میوه ای و کمی اسیدی دارد.
تفاوت اسپرسو و قهوه؛ شیوه آسیاب
آسیاب اسپرسو اصولاً ریزتر از انواع آسیاب قهوه است. تفاله های قهوه مانند بافت ماسه بسیار ریز هستند؛ چرا که آب برای مدت کوتاه تری با آن تماس پیدا می کند.. برخی از دستگاه های اسپرسو ساز خود دانه ها را آسیاب می کنند. آسیاب کردن قهوه معمولی به نوع روش دم کردن قهوه بستگی دارد.
آیا اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به قهوه دارد؟
به طور قطع می توان گفت که این نوعی افسانه است که اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به قهوه معمولی دارد. متوسط یک فنجان قهوه دارای کافئین بیشتری به نسبت اسپرسو است. اسپرسو دارای غلظت بالایی از کافئین در هر اونس است. یک شات اسپرسو (1 اونس) دارای محتوای کافئین یک فنجان بین 8 تا اونس است. بسته به نوع دم کردن، یک فنجان قهوه حاوی 80 تا 185 میلی گرم کافئین در هر وعده معمولی 8 اونسی است. 2 اونس یک وعده اسپرسو دارای 60 تا 100 میلی گرم کافئین است.
آیا دانه های اسپرسو و قهوه یکسان هستند؟
تقریباً جواب این سوال مثبت است. در اسپرسو دانه های قهوه آسیاب شده و سپس صاف و یکنواخت می گردد. بعد از آن زیر نازل قهوه قرار می گیرد تا با عبور دادن گرما و آب داغ و ترکیب آن با قهوه صاف شده، اسپرسو را داخل لیوان بریزد.
خلاصه مطلب
در این مقاله به نقد و بررسی تفاوت اسپرسو و قهوه معمولی پرداختیم. اسپرسو سازها دارای سرعت بیشتری برای آماده کردن قهوه هستند و از نظر رنگ دارای رنگی کم رنگ تر و حالتی کف مانند در روی آن است. مقدار کافئین قهوه از اسپرسو بیشتر بوده و طعمی تندتر و کمی اسیدی دارد. برای تهیه اسپرسو از دستگاه های اسپرسو ساز و برای تهیه قهوه از دستگاه هایی نظیر بهترین قهوه ساز خانگی استفاده می کنند. متن بالا شما را بیشتر کمک می کند تا با تفاوت اسپرسو و قهوه آشنایی بیشتری پیدا کنید.