مهمترین تفاوت اسپرسو و لاته در چه چیزی است؟
تفاوت اسپرسو و لاته در چیست؟
اسپرسو و لاته جزو نوشیدنیهای خوشمزه و پرطرفدار در دنیای امروز به حساب میآیند. میتوانید آنها را در بیشتر منازل یا کافیشاپها پیدا کنید. اما اگر دوست دارید که بدانید تفاوت اسپرسو و لاته در چیست، ابتدا باید هر یک را شناخته و سپس به نقد و بررسی بپردازید. در مقالات گذشته درباره نیز تفاوت اسپرسو و کاپوچینو صحبت کردیم. بد نیست در این مقاله نیز به طور جامع به تفاوت اسپرسو و لاته بپردازیم، پس این مقاله جذاب را تا انتها دنبال نمایید.
اسپرسو چیست؟
اسپرسو یک نوشیدنی قهوه غلیظ است که اندازه آن تقریباً یک اونس در هر شات است. از طریق فشار دادن آب داغ از طریق قهوه آسیاب شده بستهبندیشده (تپ شده) درست میشود. ترکیبی از فشار بالا، آب داغ، و اندازه آسیاب ریز، طعمهای غلیظ و شدید اسپرسو را تولید میکند. شات اسپرسو دارای سه قسمت است.
بدنه پایین تیرهتر است، قلب تا حدودی روشنتر و در وسط است، و کرم کفآلود در بالاست. این نوشیدنی معمولاً به صورت دوپیو (2 اونس) یا حتی به صورت سه گانه (3 اونس) سرو میشود. اکثر دوستداران اسپرسو به تنهایی از آن لذت میبرند، اگرچه میتوانید خامه یا شکر به آن اضافه کنید.
طرز تهیه اسپرسو چگونه است؟
برای تهیه یک قهوه اسپرسو باید به دنبال بهترین اسپرسو ساز خانگی یا صنعتی باشید. اسپرسو سازهای خانگی معمولیتر بوده و قیمتشان به نسبت اسپرسو سازهای صنعتی کمتر است ولی از طرفی اسپرسو سازهای صنعتی ظرفیت بیشتری دارند و برای هتلها یا کافیشاپهای که مشتری زیادی دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه قهوه اسپرسو ابتدا باید دانههای قهوه را درون وسیلهای به نام پرتافیلتر بریزید و سپس آن را خوب صاف و یکنواخت کنید و بعد آن را زیر نازل قهوه قرار دهید. اسپرسو ساز با عبور دادن گرما از قهوه و ترکیب با آب داغ یک اسپرسوی آماده در مدت کوتاهی آماده میسازد. در مقالات قبلی درباره نفاوت اسپرسو و قهوه صحبت کردیم که می توانید آن را نیز مطالعه فرمایید.
لاته چیست؟
لاته نوشیدنی قهوهای است که با شاتهای اسپرسو و شیر بخارپز تهیه میشود. شیر بخارپز شده لایه نازکی از کف ایجاد میکند که در بالای لاته قرار میگیرد. لاته، اسپرسو شدید را با شیر بخارپز شده ترکیب میکند تا یک نسخه ملایمتر و خامهتر از طعم اسپرسو را ایجاد کند. نسبت لاته کلاسیک 1/3 اسپرسو به 2/3 شیر بخارپز، با یک لایه فوم در بالا است.
لاتهها میتوانند از 8 تا 20 اونس باشند و میتوانید آنها را با یک شات، دوتایی یا سه گانه اسپرسو سفارش دهید. هنگامی که یک لاته را در کافیشاپ سفارش میدهید، میتوانید آن را مطابق با ترجیحات خود سفارشی کنید. میتوانید جایگزینهای شیر را انتخاب کنید، دمای شیر را کم یا زیاد کنید یا اصلاً درخواست کف نکنید.
یکی دیگر از گزینههای محبوب اضافه کردن شربت است. اکثر کافیشاپها طیف گستردهای از شربتهای طعمدار را برای انتخاب دارند. اینها عبارتاند از وانیل، کارامل و دارچین. حتی طعمهای فصلی مانند ادویه کدو تنبل، نان زنجبیلی و نعناع نیز وجود دارد. تنوع گسترده گزینهها باعث می شود لاته بسیار قابل تنظیمتر از اسپرسو باشد.
تفاوت اسپرسو و لاته در چیست؟
فاکتور اصلی هنگام در نظر گرفتن اسپرسو در مقابل لاته، اضافه کردن شیر بخارپز و کمی کف شده است. لاته حدود 60 درصد شیر است، بنابراین حجم یک لاته بسیار بیشتر از یک اسپرسو است. کوچکترین لاتهای که میتوانید سفارش دهید 8 اونس است، در حالی که اکثر اسپرسوها هنگام سرو حدود 2 تا 3 اونس هستند. تفاوت طعم عمدتاً در طعم خامهای مانند لاته خلاصه میشود. اسپرسو طعم قویتری دارد زیرا کنسانتره قهوه مستقیم است.
خلاصه مقاله
در این مقاله به تفاوت اسپرسو و لاته پرداختیم. به طور خلاصه بخواهیم عنوان کنیم اسپرسو جزو نوشیدنیهای 2-3 اونسی بوده و دارای طعم قویتری است درحالیکه لاته دارای شیر بخارپز و حالت کرم مانند روی کف آن است. نوشیدنیهای لاته چیزی بین 8 تا 20 اونس را تشکیل میدهند که از اسپرسو متفاوتتر میگردد. لاته دارای طعم نرم و خامهای مانند بوده و رویه آن با میکروفوم مخملی پوشانده شده است